Ο καιρός στην Ζάκυνθο



Η άνοιξη στη Ζάκυνθο μπορεί να είναι ακόμα υγρή και θυελλώδης, με μέση βροχόπτωση 59 mm και ταχύτητα ανέμου 5,3 mph που προβλέπεται για τον Μάρτιο. Μέχρι τα τέλη της άνοιξης, οι μέσες θερμοκρασίες θα έχουν ανέβει περίπου στους 24 °C, οι βροχοπτώσεις θα έχουν μειωθεί και η ταχύτητα του ανέμου θα έχει μειωθεί. Οι επισκέπτες της Ζακύνθου στις αρχές της άνοιξης μπορούν ακόμα να περιμένουν περίπου 6 ώρες ηλιοφάνειας κάθε μέρα, αυξάνοντας τις 9 ώρες μέχρι το τέλος Μαΐου.

Οι καλοκαιρινοί επισκέπτες στη Ζάκυνθο μπορούν να περιμένουν ζεστό, ξηρό και ηλιόλουστο καιρό, με μέση θερμοκρασία 31 βαθμούς Κελσίου. Ακόμη και στις αρχές του καλοκαιριού, οι τουρίστες στη Ζάκυνθο μπορούν να απολαύσουν 10 ώρες ηλιοφάνειας καθημερινά, με 11 ώρες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Η βροχόπτωση στη Ζάκυνθο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι απίθανη, με πρόβλεψη μόνο 4 mm κατά μέσο όρο τον Ιούνιο και 7 mm τον Αύγουστο.

Στις αρχές του φθινοπώρου (αρχές Οκτωβρίου), ο καιρός στη Ζάκυνθο είναι ευχάριστος, χωρίς καμία από την καταιγιστική ζέστη των καλοκαιρινών μηνών. Τον Σεπτέμβριο, η μέση θερμοκρασία στη Ζάκυνθο είναι 27°C, πέφτοντας στους 24°C τον Οκτώβριο, καθιστώντας αυτή τη δημοφιλή τουριστική περίοδο. Η προβλεπόμενη βροχόπτωση αυξάνεται καθώς η θερμοκρασία πέφτει, από 48 mm τον Σεπτέμβριο σε 165 mm τον Νοέμβριο. Τον Νοέμβριο, οι θερμοκρασίες στη Ζάκυνθο θα είναι πολύ πιο ήπιες, με μέσο όρο 16 °C και 5 ώρες ηλιοφάνειας.

Οι χειμώνες στη Ζάκυνθο είναι ήπιοι, με τις μέσες θερμοκρασίες σπάνια να πέφτουν έως και 13 °C τον Ιανουάριο. Το χειμώνα, ωστόσο, η πιθανότητα βροχής στη Ζάκυνθο είναι σημαντική, με μέσο όρο 165 mm τον Νοέμβριο και 147 mm τον Δεκέμβριο. Οι μήνες Δεκέμβριος, Ιανουάριος και Φεβρουάριος θα έχουν τις λιγότερες ημερήσιες ώρες ηλιοφάνειας, με μόλις 4 ώρες. Με μέση ταχύτητα ανέμου 5,3 mph, ο Φεβρουάριος είναι ένας από τους πιο ανέμους μήνες.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ

Περισσότερα Άρθρα