Διακοπές στη Ζάκυνθο



Summer Vacation in Zakynthos- Hotel Palatino
Οι διακοπές στη Ζάκυνθο προσφέρουν αμέτρητες επιλογές για να απολαύσετε υπέροχες διακοπές σε ένα από τα πιο γραφικά νησιά του Ιονίου. Όμορφες παραλίες, υποθαλάσσιες σπηλιές, ορεινά χωριά και απομεινάρια του παρελθόντος, οι διακοπές στη Ζάκυνθο σας προσφέρουν όλα αυτά και πολλά άλλα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ζάκυνθος έχει αναπτυχθεί ως ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Όλο και περισσότεροι επιλέγουν τη Ζάκυνθο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και έρχονται να χαλαρώσουν κάτω από τον καυτό ήλιο. Οι καταπληκτικές παραλίες, τα κρυστάλλινα νερά, τα παραδοσιακά χωριά της υπαίθρου και η φιλοξενία των ντόπιων είναι τα βασικά στοιχεία για τις μοναδικές διακοπές σας.


Το λουλούδι της Ανατολής

Summer Vacation in Zakynthos- Hotel Palatino
Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί που βρίσκεται στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της ηπειρωτικής Ελλάδας και οι Βενετοί ονόμασαν κάποτε τη Ζάκυνθο  «Το λουλούδι της Ανατολής», χάρη στην κορυφαία ύπαιθρο της. Και είναι ένα παρατσούκλι που ισχύει ακόμα και σήμερα. Ελαιώνες, λεμονιές και βουκαμβίλιες καλύπτουν ολόκληρο το νησί, που κρυφοκοιτάζουν ανάμεσα σε κυματιστούς λόφους.

Μια εντυπωσιακή ακτογραμμή

Summer Vacation in Zakynthos- Hotel Palatino
Η ακτογραμμή της Ζακύνθου είναι εξίσου εντυπωσιακή με το εσωτερικό της. Οι αμμώδεις ακτές δίνουν τη θέση τους σε τιρκουάζ θαλάσσιες σπηλιές και κρυμμένοι κολπίσκοι και απόκρημνοι βράχοι προσφέρουν θέα στα ηλιοβασιλέματα του Ιονίου. Το Ναυάγιο πρωτοπορεί όσον αφορά τις παραλίες. Με θέα από ψηλούς βράχους, αυτός ο αμμώδης κόλπος είναι ένας από τους πιο όμορφους στην Ελλάδα.

Χελώνες καρέτα καρέτα

Ωστόσο, είναι οι χελώνες καρέτα καρέτα που έβαλαν πραγματικά τη Ζάκυνθο στον χάρτη - το νησί είναι το πιο σημαντικό σημείο φωλιάς στη Μεσόγειο για αυτές. Εάν βρίσκεστε εδώ μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου, κατευθυνθείτε στην παραλία του Λαγανά, όπου έχετε τις καλύτερες πιθανότητες να εντοπίσετε τα πλάσματα.
Summer Vacation in Zakynthos- Hotel Palatino
Iδανικο για οικογένειες, ζευγάρια καθώς και παρέες
Ένα άλλο μέρος της απήχησης της Ζακύνθου είναι το γεγονός ότι εξυπηρετεί κάθε είδους διακοπές. Ο Λαγανάς είναι το μέρος που πρέπει να πάτε για τα μεγάλα κλαμπ, ενώ οι δρόμοι του Τσιλιβί είναι γεμάτοι από μπαρ και παμπ. Κατευθυνθείτε προς τα όπως ο Αλυκανάς και το Καλαμάκι, εν τω μεταξύ, και θα βρείτε απαλή άμμο και πιο αργό ρυθμό.

Πράγματα να κάνεις
Summer Vacation in Zakynthos- Hotel Palatino
Η ζωή εδώ περιστρέφεται γύρω από την θάλασσα και μια εκδρομή με βαρκάκι που διαθέτει γυάλινο πυθμένα από το Σxoινάρι είναι απαραίτητο κατά τις διακοπές σας στη Ζάκυνθο. Τα ζευγάρια θα πρέπει να σταματήσουν στην παραλία Ναυάγιο για ένα ρομαντικό πικνίκ στην άμμο ή να εξερευνήσουν τις περίφημες Μπλε Σπηλιές. Και αν θέλετε πραγματικά να εντυπωσιαστείτε, κατευθυνθείτε εδώ νωρίς το πρωί για να δείτε τα μαγικά νερά που αλλάζουν χρώμα στα καλύτερά τους!

Για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τα πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος, η Ζάκυνθος μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλά σημεία ενδιαφέροντος. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στο λιμάνι στην πόλη της Ζακύνθου ή τη Μονή Αναφωνήτριας, σε απόσταση αναπνοής από το Ναυάγιο. Όταν ο ήλιος αρχίζει να δύει, κατευθυνθείτε σε μια από τις πολλές παραθαλάσσιες ταβέρνες όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τη γραφική θέα στα λαμπερά νερά και να δοκιμάσετε νόστιμη ελληνική κουζίνα.

Ένα από τα μοναδικά αξιοθέατα της Ζακύνθου είναι οι χελώνες Καρέτα Καρέτα, που συρρέουν στις μεσογειακές παραλίες του νησιού για να φωλιάσουν. Η καλύτερη εποχή για να τα δείτε είναι μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου στην παραλία του Λαγανά. Ωστόσο, μπορεί να παρατηρήσετε ένα ή δύο όλο το χρόνο γύρω από περιοχές όπως οι σπηλιές Blue Grotto στην κορυφή του νησιού.

Και φυσικά, κανένα ταξίδι δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς μια μέρα για ψώνια. Επισκεφθείτε το χωριό Τσιλιβί στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού για μια ασυναγώνιστη εμπειρία λιανικής. Εδώ θα βρείτε μια σειρά από καταστήματα με είδη δώρων, μπουτίκ και αρτοποιεία που σίγουρα θα ευχαριστήσουν ακόμα και τους πιο σοβαρούς αγοραστές.

Καταπληκτικές παραλίες

Summer Vacation in Zakynthos- Hotel Palatino

Οι διακοπές στην Ελλάδα είναι διάσημες για τις παραλίες, αλλά η Ζάκυνθος ειδικότερα φιλοξενεί μερικές από τις πιο περιζήτητες περιοχές σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Παρθένες λευκές ακτές και κολπίσκοι με βότσαλο μπορούν να βρεθούν σε πολλές τοποθεσίες του νησιού. Μιλώντας για όρμους, το Ναυάγιο στη βορειοδυτική ακτή του νησιού είναι ένας γραφικός, προστατευμένος κόλπος που αποτελείται από ασβεστολιθικούς βράχους και χρυσαφένια ψιλή άμμο. 

Η παραλία στο Καλαμάκι είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή, γνωστή για την όμορφη λευκή άμμο και τα ήρεμα ρηχά νερά της, ιδανικά για κολύμπι ή για πλεύση. Ιδανικό τόσο για οικογένειες όσο και για ζευγάρια, βρίσκεται έξι χιλιόμετρα νότια της πόλης της Ζακύνθου και είναι η πλησιέστερη παραλία στο αεροδρόμιο. Εάν είστε τυχεροί, μπορεί να εντοπίσετε ακόμη και μία από τις πολλές χελώνες που κατοικούν στην περιοχή. Η τοποθεσία είναι μια ειδική τοποθεσία διατήρησης όπου φωλιάζουν αυτά τα απειλούμενα είδη Καρέτα Καρέτα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε στην παραλία του Λαγανά και απολαύστε τη συναρπαστική ατμόσφαιρα που κάνει αυτό το νησί τόσο ελκυστικό. Αυτή η παραθαλάσσια απόλαυση είναι γεμάτη παραθεριστές από νωρίς το πρωί έως το βράδυ, όταν η περιοχή ζωντανεύει με τα πολυσύχναστα εστιατόρια και μπαρ. Ως το πιο πολυσύχναστο θέρετρο του νησιού, δεν θα απογοητευτείτε αν θέλετε να ανακαλύψετε τη ζωντανή πλευρά της Ζακύνθου.

Η ιστορία και ο πολιτισμός της Ζακύνθου

Η ιστορία της Ζακύνθου είναι συναρπαστική και ποικίλη, με επιρροές από αρχαίες αυτοκρατορίες, εμπόρους της Αναγέννησης και μαχητές της ελευθερίας του 20ου αιώνα. Αυτό έχει δημιουργήσει μια πλούσια ιστορική κληρονομιά, ορατή στα ορόσημα, την τέχνη, ακόμη και τη μουσική του νησιού. Οι διακοπές στη Ζάκυνθο σάς επιτρέπουν να απορροφήσετε την απίστευτη κουλτούρα της, ακόμα κι αν δεν την αναζητάτε.

Νυχτερινή ζωή στο Τσιλιβί και στον Λαγανά

Φροντίστε να απολαύσετε λίγο χρόνο χαλάρωσης πριν δύσει ο ήλιος, γιατί το πάρτι ξεκινά πραγματικά μετά το σκοτάδι. Η νυχτερινή ζωή της Ζακύνθου φημίζεται για τους ρυθμούς της, τη φιλική ατμόσφαιρα και τη διασκέδαση μέχρι το ξημέρωμα που είναι βέβαιο ότι θα σας βάλει στα πόδια σας και θα χορέψετε! Το Τσιλιβί και ο Λαγανάς έχουν το καθένα ένα μοναδικό ρυθμό, με μια νότα ελληνικής γοητείας που διαχέεται σε παμπ, μπαρ, εστιατόρια και κλαμπ. Ο Λαγανάς είναι μια 24ωρη παιδική χαρά για πάρτι με νέον περιβάλλον και ένα μείγμα από γλεντζέδες από όλη την Ευρώπη. Το Τσιλιβί έχει μια αισιόδοξη ατμόσφαιρα χάρη στη  ροή από σημεία καραόκε, καταστήματα και ταβέρνες.
Μέρη να μείνεις

Οι διακοπές στη Ζάκυνθο τα έχουν όλα! Από απαλά ράφια άμμου, ιδανική για την κατασκευή κάστρων με άμμο με τα παιδιά μέχρι μια σειρά από θαλάσσια σπορ για περιπετειώδεις παραθεριστές. Κάθε χρόνο, χιλιάδες συρρέουν σε αυτό το ειδυλλιακό νησί του Ιονίου για να χαλαρώσουν στις γραφικές παραλίες και να δοκιμάσουν την υπέροχη ατμόσφαιρα. Και υπάρχει μια σειρά από μέρη για να μείνετε, από ήσυχα, κρυφά θέρετρα έως πιο μοντέρνα, πολυσύχναστα καταφύγια. Όποιο κι αν επιλέξετε για τις διακοπές σας στη Ζάκυνθο, θα εκπλαγείτε από τη φυσική ομορφιά του νησιού. Η γοητευτική Μπόχαλη παραμένει κλασική. Στην πλαγιά ενός λόφου στην καρδιά του νησιού, η θέα στην πόλη της Ζακύνθου θα σας αφήσει πραγματικά εμπνευσμένους.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PALATINO

Το Hotel Palatino βρίσκεται στην πόλη της Ζακύνθου, σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης και προσφέρει στους επισκέπτες μια φιλόξενη ατμόσφαιρα, φιλική εξυπηρέτηση, άνετη διαμονή και πολλές ανέσεις.

Το τέλειο μέρος για απόδραση

Ξενοδοχείο Palatino - Ζάκυνθος Πόλη της Ζακύνθου, Ελλάδα Η τοποθεσία βρίσκεται σε μια ήσυχη περιοχή, μόλις 100 μέτρα από τη θάλασσα και τα γήπεδα τένις, καθιστώντας το Hotel Palatino ιδανικό για διακοπές, διακοπές Σαββατοκύριακου, εταιρική διαμονή, συνέδρια ή εκδηλώσεις.

Κάντε κράτηση για το δωμάτιο ή τη σουίτα σας:

1.  Διαδικτυακή κράτηση

Μεταβείτε στο σύστημά μας διαδικτυακών κρατήσεων όπου μπορείτε να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα, τις τιμές, τις προσφορές και να λάβετε άμεση επιβεβαίωση.

Ελέγξτε τη διαθεσιμότητα και τις τιμές - Κάντε κλικ εδώ »

2.  Καλέστε μας στο: +30 26950 27780

3. Email: sales@palatinohotel.gr

 

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ

Περισσότερα Άρθρα